10 / 11

1. De la MRU la Ponta, in doar cateva ore

Motiunea de cenzura a opozitiei a trecut, Guvernul Ungureanu fiind demis. Rezultatul votului la motiunea de cenzura a fost anuntat oficial in plenul Parlamentului, fiind exprimate 235 de voturi "pentru", 9 "impotriva" iar patru voturi fiind anulate, Guvernul Ungureanu fiind astfel demis.

Primele efecte pe plan economic nu au intarziat sa apara. Misiunea de evaluare a FMI, Comisia Europeana si Bancii Mondiale va intrerupe negocierile cu autoritatile romane, dar va continua discutiile tehnice atat in ceea ce priveste criteriile de indeplinit, cat si perspectivele macroeconomice, urmand sa mai stea in tara cel putin cateva zile.

Leul si-a accentuat scaderea dupa ce Guvernul Ungureanu a cazut, cotatiile pe piata interbancara urcand in 10 minute de la anuntul ca motiunea a trecut de la 4,38 lei/euro la 4,39 lei/euro.

Cateva ore mai tarziu, Presedintele Traian Basescu l-a propus pe Victor Ponta, presedintele PSD, ca premier, dupa ce Guvernul condus de Mihai Razvan Ungureanu a picat in urma unei motiuni de cenzura depuse de USL. Astfel, Ponta, in varsta de aproape 40 de ani, devine cel mai tanar premier din istoria Romaniei post-decembriste.



Inapoi la articol

Setari Cookie-uri