2 / 6

Investitia pe bursa

Bursa reprezinta o investitie ceva mai sofisticata decat depozitul bancar. Astfel, daca persoana in cauza nu a mai avut contact cu bursa pana acum, brokerii recomanda sa-si plaseze banii in actiunile unor companii solide, care inregistreaza rezultate financiare bune.

„O astfel de persoana ar trebui sa mearga catre companiile solide care au aratat in acesti ani de criza ca pot obtine rezultate financiare bune. As recomanda acestuia sa investeasca in Transgaz, Fondul Proprietatea, SIF-uri sau Petrom, iar pe termen mai lung s-ar mai putea adauga Biofarm, Antibiotice si Banca Transilvania. Dupa ce clientul invata mersul bursei, atunci o mica parte din banii sai pot merge spre speculatii bursiere”, a precizat Mihai Chisu, broker la IFB Finwest.

Acesta spune ca in cazul in care investitia este gestionata cum trebuie si daca este descoperit macar un trend mediu, atunci castigul va fi de cel putin 2-3 ori mai mare decat dobanda bancara.

Chisu a precizat ca ar face loc in portofoliul clientului si actiunilor straine, un avantaj al acestora fiind faptul ca nu sunt influentate de cursul leului.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri