5 / 6

Si nu in ultimul rand: coruptia, cangrena de care Romania nu se poate scapa

Coruptia este un element care poate afecta profund calitatea vietii si este un aspect la care Romania a fost criticata in repetate randuri de Uniunea Europeana.

Potrivit Indicelui de Perceptie a Coruptiei publicat de Transparency International, Romania s-a clasat in 2011 pe locul 75 din 183 de state analizate, cu un scor de 3,6 puncte din 10.

Astfel, Romania este din nou in coada clasamentului in Uniunea Europeana, ocupand locul 25 din cele 27 de state ale UE, dupa Grecia (3,4 puncte) si Bulgaria (3,3 puncte).




"Din pacate situatia coruptiei din Romania, – semnalata permanent de presa, monitorizata de Comisia Europeana si suportata de cetateni a depasit de mult nivelul ingrijorator si a devenit alarmanta. In absenta unei schimbari imediate de atitudine din partea decidentilor politici, toti ceilalti actori, oricat ar incerca sa fie de activi, raman martorii si victimele flagelului modern reprezentat de coruptie, prin care reprezentanti alesi democratic pot sa ruineze o natiune libera si posibil prospera", potrivit raportului din 2011 al Transparency International.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri