3 / 5

Ministerul Sanatatii va deveni unitate centrala de achizitii

Achizitiile pe termen lung de materiale, aparatura, medicamente scumpe si in cantitate mare vor fi facute de Ministerul Sanatatii, care va deveni unitate centrala de achizitii pentru sistemul sanitar, a anuntat ministrul Raed Arafat.

Ministrul a precizat, de asemenea, ca dupa ce va fi aprobata hotararea de Guvern in acest sens se va putea spune cate aparate computer-tomograf sunt necesare in urmatorii patru ani. "Stabilim 10, 15, facem o singura licitatie. In acest context, putem obliga concurenta sa vina cu preturi mai mici. Avem spitale care au luat acelasi aparat la preturi duble, un spital fata de altul. Banii veneau de la Ministerul Sanatatii", a explicat ministrul.

Raed Arafat a spus ca in prezent se face licitatie, legala, pentru astfel de achizitii, dar este posibil ca in anumite caiete de sarcini sa fie exclusa concurenta. "Vom verifica unde avem preturi flagrante. Licitatia centralizata poate evita aceste situatii. Procedura trebuie sa fie extrem de transparenta, sa mergem catre licitatia electronica", a adaugat Raed Arafat.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri