3 / 6

FMI ar vedea coplata la 10 lei pe zi

Guvernul a stabilit in discutiile cu FMI ca nivelul maxim al coplatii sa fie de 10 lei, urmand ca Ministerul Sanatatii sa hotarasca daca aceasta suma se va achita pe ziua de internare sau doar o data, la externare.

“Nu am detaliat ideea coplatii, acesta s-a facut in precedentele misiuni . Dupa parerea mea, coplata trebuie sa fie 10 lei pe zi, dar las la latitudinea guvernului sa hotarasca”, a declarat Erik de Vrijer, seful misiunii FMI.

Premierul Victor Ponta a mentionat ca lamuriri suplimentare legate de coplata - daca se achita pe zi sau la externare - vor putea fi date de catre ministrul Sanatatii in martie, cand vine si cu pachetul de baza.

"Eu un singur lucru am vrut sa ma asigur si asta am discutat cu cei de la FMI, ca valoarea coplatii in primul rand nu priveste consultatiile, nu priveste medicii de familie, nu priveste tot ceea ce e in afara internarii si in al doilea rand ca nu va depasi o suma de 10 lei. Sigur, pentru cei care nu au resurse financiare conteaza, dar de principiu nu e o suma imposibil de suportat", a spus Ponta.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri