5 / 6

Privatizari si manageri privati

FMI a precizat ca autoritatile s-au angajat sa reia reforma intreprinderilor de stat. Oferta publica secundara de 15% din capitalul companiei Transgaz se va finaliza in lunile care urmeaza, in timp ce la CFR Marfa pachetul majoritar va fi vandut unui investitor strategic. Oltchim va intra in insolventa.

„CFR Marfa a inregistrat pierderi in 2012 care nu pot fi acoperite in acest an. Guvernul a ajuns la concluzia ca cel mai bine este sa vanda compania unui investitor strategic. Este un proces care va dura daca vrei un investitor serios. La Transgaz va avea loc un SPO si e important ca societatea sa fie pregatita inainte de a iesi pe piata, pentru ca Romania are rezerve mari de gaz”, a completat seful misiunii FMI.

Totodata, se vor accelera eforturile de numire a consiliilor de administratie si managerilor profesionisti la intreprinderile publice.

Calendarul dereglementarii preturilor la electricitate si gaze naturale va fi respectat cu strictete, in timp ce se vor lua masuri pentru a proteja consumatorii casnici cei mai vulnerabili, mai arata Fondul Monetar International.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri