5 / 6

Pe ce crestere economica se bazeaza Guvernul in urmatorii 3 ani?

Daca in acest an, Guvernul se asteapta la un avans PIIB de %, pana in 2016 motoarele economiei ar trebui sa atinga o turatie de 3% pe an.

In perioada intermediara, avansul PIB este prognozat la 2,2% in 2014 si 2,4% in 2015.

"Cererea interna va fi motorul acestei evolutii, cu o medie anuala estimata la 3,0%. Formarea bruta de capital fix se va accelera, pe fondul imbunatatirii finantarii proiectelor de infrastructura prioritare, cu un ritm mediu anual de 6,7%. Cheltuielile cu consumul privat se vor majora, in medie, cu ritmuri de 1,8%, in conditiile cresterii veniturilor disponibile si a increderii in climatul economic, iar cheltuielile cu consumul guvernamental, care include consumul individual si colectiv al acestuia, vor inregistra ritmuri medii de circa 1,4%, care vor asigura reducerea ponderii lor in produsul intern brut si imbunatatirea eficientei cheltuielilor bugetare", arata documentul strategiei fiscal-bugetara.

De asemenea, exporturile si importurile de bunuri si servicii vor inregistra ritmuri in crestere, in termeni reali, cu o medie anuala de 4,9%, respectiv 5,8%.

Afla si ce mari proiecte de infrastructura vrea sa finanteze Guvernul in perioada 2014 - 2016.




Inapoi la articol

Setari Cookie-uri