3 / 5

O ferma de "legume fericite"

Dupa o serie de joburi in cadrul unor multinationale, in departmentele marketing si comercial, Victoria Buligoanea, 38 de ani, a decis sa isi redescopere “pasiunea din copilarie pentru gradinarit” in urma cu cinci ani.

“In urma cu 13 ani am hotarat impreuna cu sotul meu sa traim la casa, in afara Bucurestiului. Inspiratia ne-a determinat la momentul respectiv sa achizitionam un teren destul de vast, din care o parte era pasune pe care pasteau vitele vecinilor. Astfel m-am intors la origini, in judetul Dambovita. Ne-am mutat in urma cu 5 ani si am hotarat sa ne bucuram si sa beneficiem de roadele pamantului nostru. Astfel, am inceput sa ne hranim incet, incet doar cu legume din gradina si cu pasari din <<batatura>>”, povesteste Victoria Buligoanea.

Investitia initiala in microferma Legume fericite a fost “minimala”, spune antreprenoarea, care detine in prezent o suprafata de 7 hectare in comuna Tartasesti, judetul Dambovita, dintre care aproape 2 hectare sunt cultivate cu legume, cativa pomi fructiferi si culture de plante medicinale, iar restul cu furaje pentru gaini, rate si curcani. Pana in acest moment investitia a fost sustinuta din fonduri proprii, insa proprietarii afacerii au in plan atragerea de fonduri europene pentru o dezvoltare viitoare.

“Produsele sunt destinate persoanelor dornice sa se hraneasca sanatos, ocupate, dar care constientizeaza ca munca taranului sau a omului care lucreaza pamantul nu este una usoara, ca trebuie responsabilizat si sustinut pentru ca se confrunta cu o competitie neechitabila – intr-o piata plina de produse industrializate”, crede antreprenoarea. In opinia sa, consumatorii romani devin din ce in ce mai constienti de importanta unei alimentatii sanatoase. “Exista, in acelasi timp, produse alimentare conventionale, prezentate ca traditionale sau ecologice; din acest punct de vedere, certificarea ecologica este o obligatie pentru orice producator din domeniu care-si respecta clientii”, mai spune Buligoanea.

Pentru inceput, zonele de livrare au fost Bucuresti, Corbeanca, Pipera-Tunari, Otopeni, Mogosoaia, Voluntari, Chitila, iar din luna mai aceasta s-a extins la nivelul intregii tari. Comanda minima este de 50 de lei.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri