1 / 9

China, pregatita pentru o linie speciala de credit de 10 miliarde de dolari

China este pregatita sa discute cu partile relevante despre modalitatile de a valorifica o serie de canale de finantare considerand ca poate fi valorificata cu succes o linie speciala de credit de 10 miliarde de dolari americani, in liniile trasate de regulamentele UE, a declarat premierul chinez, potrivit Mediafax.


„China este pregatita sa consolideze cooperarea cu tarile din regiunea dumneavoastra in domeniul drumurilor, porturilor, telecomunicatiilor, energiei nucleare si, de asemenea, al cailor ferate de mare viteza si, de asemenea, in domeniul lansarii proiectelor la scara mare, toate acestea ducand la investitii masive si mai departe la o crestere a schimburilor comerciale. De asemenea, trebuie sa avem in vedere si canalele de finantare. China este in acest sens pregatita sa discute cu partile relevante despre modalitatile de a valorifica aceste canale si impreuna cu statele membre ale Uniunii Europene ne vom asigura ca, in liniile trasate de regulamentele Uniunii Europene, vom putea valorifica cu succes linia speciala de credit de 10 miliarde de dolari americani. Si daca aceste proiecte initiale se vor dovedi a fi de succes, vom extinde aceasta cooperare si speram ca aceste proiecte de mare anvergura si, de asemenea, cooperarea pe plan financiar, desigur in limitele trasate de regulamentele Uniunii Europene vor crea noi zone de cooperare", a spus premierul chinez, Li Keqiang, la Forumul economic si comercial China-Europa Centrala si de Est.


El a adaugat ca Guvernul chinez este pregatit sa exploreze posibilitatile de a semna un acord-cadru privind investitiile industriale impreuna cu tarile din regiune pentru a sprijini companiile competente in sensul investitiilor in Europa Centrala si de Est, precum si pentru ideea infiintarii unei platforme pentru schimburi la nivelul IMM-urilor.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri