2 / 9

"Schimburile comerciale cu tarile Europei Centrale si de Est trebuie redublate in urmatorii cinci ani"

Schimburile comerciale cu tarile Europei Centrale si de Est trebuie redublate in urmatorii cinci ani, deoarece, desi s-a dublat in ultimii ani, volumul acestora este inca modest, a declarat premierul Chinei, Li Keqiang. El a subliniat ca doreste ca balanta schimburilor sa fie echilibrata, scrie Mediafax.


"Trebuie sa incercam sa redublam volumul comercial bilateral. In ultimii cativa ani, volumul schimburilor comerciale cu tarile Europei Centrale si de Est (ECE) s-a dublat, dar cu toate acestea ramane modest. Trebuie sa facem eforturi sa redublam vomul schimburilor comerciale in urmatorii cinci ani. Cred ca este un obiectiv realizabil", a afirmat marti premierul Li Keqiang, in deschiderea Forumului economic China - Europa Centrala si de Est de la Bucuresti.


Premierul chinez a aratat ca dublarea volumului schimburilor comerciale va constitui un obiectiv al linii orientative de colaborare ce vor fi adoptate la Forum pentru dinamizarea relatiilor economice si comerciale. In acest scop, 2014 va fi declarat anul promovarii afacerilor dintre China si tarile ECE, iar China va gazdui o serie de activitati de promovare si reuniuni ministeriale in domeniul comertului.


"China nu doreste un surplus de balanta comerciala cu tarile din ECE, dorim o echilbrare a schimburile comerciale prin importul mai mare de produs agro-alimentare de calitate, precum carne si produse lactate, dar si alte produse", a spus Li Keqiang.


Acesta a daugat ca Guvernul chinez esta gata sa exploreze posibilitatile de a semna un acord-cadru privind investitiile industriale impreuna cu tarile din regiune pentru a sprijini companiile competente in sensul investitiilor in Europa Centrala si de Est, precum si ideea infiintarii unei platforme pentru schimburi la nivelul IMM-urilor


"China este pregatita sa coopereze cu tarile din regiunea dumneavoastra pentru a crea conditiile ca firmele din cele doua partenere sa aiba conditii facilitate in ceea ce priveste accesul la piata, vizele rezidentiale si permisele de munca", mai spus Keqiang.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri