1 / 11

Cresterea economica va incetini in 2014

Majoritatea analistilor considera ca 2014 va fi un nou an de crestere economica, insa ritmul se va tempera fata de 2013.


Media estimarilor se situeaza in jurul nivelului de 2%, fiind sanse mari daca nu vor exista derapaje macroeconomice in contextul celor doua serii de alegeri sa vedem un PIB in crestere cu peste 2%.


"Dupa parerea mea, in 2014 vom avea o crestere economica mai lenta decat in acest an, de circa 2%, mai ales ca agricultura va avea o contributie mai diminuata, ar putea fi chiar negativa, dar eu sunt optimista ca va avea o contributie moderata. De asemenea, si contributia exporturilor va fi mai scazuta anul viitor, e greu de scazut ca dinamica de anul acesta se va repeta", a spus consultantul Deloitte Melania Hancila (foto) la finalul anului trecut.


De asemenea, economistul sef al ING Bank, Vlad Muscalu, prognozeaza o crestere de 2,3% in acest an, mai lenta fata de estimarea de 2,8% pentru 2013.


Analistul financiar Lucian Isar este insa mai pesimist si crede ca economia "va stagna cu un ritm de crestere de 1% plus/minus 0,5 puncte procentuale" in 2014.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri