2 / 11

Vom vedea o privatizare in 2014?

De la vanzarea Automobile Craiova catre Ford, in 2007, statul roman nu a mai reusit sa privatizeze nicio companie importanta din portofoliu, CFR Marfa adaugandu-se in 2013 pe lista tranzactiilor esuate intr-un mod rusinos. Cupru Min si combinatul chimic Oltchim Ramnicu Valcea sunt precedentele esecuri rasunatoare la capitolul privatizari.


Cel putin la nivel declarativ, Guvernul este pregatit sa reia in 2014 procesul de privatizare al CFR Marfa, Oltchim si Cuprumin si sa aduca pe Bursa Electrica si Hidroelectrica, dar bancherul de investitii Doru Lionachescu nu este convins ca USL este opusa ideologic privatizarii.


„Ceea ce putem spera, maxim, este o continuare timida a vanzarii de pachete ultra-minoritare pe bursa sau evenutual incercari disperate de a viabiliza prin privatizare, in ceasul al XII-lea, companiile falite ale statului. Privatizarea ca unica solutie realista de eficientizare a sectorului public nu este constientizata de guvern si nici nu este acceptata politic de coalitia USL”, a spus Doru Lionachescu (foto), intr-un scurt interviu din seria previziunilor economice Wall-Street.ro pentru anul 2014.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri