3 / 6

Dragos Rosca, managing partner Delta Asset Invest

Despre posibila reducere a CAS cu 5%:


"Posibilitatea ca acest scenariu sa devina realitate depinde foarte mult de decizia politica, iar eu cred ca Guvernul actual nu are destule motive sa o sustina. Cel putin momentan, pentru ca decizia de 5% afecteaza angajatorii/intreprinzatorii si mai putin angajatii, adica masa electorala".


Despre modificarile fiscale din 2014:


"Sunt unele modificari in sens pozitiv, dar ceea ce ma ingrijoreaza este ca in ultimii ani am constatat ca exista foarte multe presiuni de a mentine modul in care se aplica taxele. De exemplu, exista o foarte mare confuzie intre ce activitati sunt impozabile pentru un anumit tip de impozit si care nu.


Statul roman ar trebui sa nu inventeze impozite unde nu sunt, precum contributia la pensie pentru dividende. Contributiile de asigurari sociale sunt prin doctrina lor impozite ale muncii, nu ale investitiilor. Atata vreme cat nu mergem in fata Fiscului si le spunem ca incep sa abereze atunci ii lasam sa faca acest lucru. Trebuie sa punem impozite pe activitati care sunt astazi neimpozitate. Trebuie sa invatam sa fiscalizam".

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri