6 / 7

Tarile din ECE au sansa de a primi intre 40 si 60 MLD. euro

O modalitate suplimentara de revigorare a investitiilor este reprezentata de Planul de investitii pentru Europa, in valoare de 315 miliarde euro, prezentat de Jean Claude Juncker, Presedintele Comisiei Europene. Tarile din ECE au transmis deja catre CE si BEI propuneri de proiecte in valoare de 282 miliarde de euro, pe baza carora Comitetul de Investitii va desfasura procesul de selectie.


"Avand in vedere ca multe dintre proiectele depuse au legatura cu doua domenii de prioritate maxima, infrastructura energetica si economia digitala, cu o probabilitate mare de a fi puse in practica in anii 2015 – 2017, regiunea ECE are sanse mari de a primi o transa de aproximativ 40 – 60 miliarde euro, reprezentand o cincime din intregul pachet de investitii", a explicat Kotian.


Acest cuantum ar presupune capital in suma de 3–4 miliarde euro din partea Fondului European pentru Investitii Strategice (FEIS), restul investitiilor urmand sa fie finantat de catre investitori strategici si privati din sectorul financiar. De asemenea, multe guverne ar putea sa isi asume rolul de investitori strategici, iar unele dintre acestea si-au anuntat deja intentia de a furniza fonduri suplimentare fata de FEIS.


Shutterstock / Investitii

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri