2 / 5

Cum sunt afectati romanii care muncesc sau studiaza in Marea Britanie

Marea Britanie nu este una dintre principalele destinatii pentru romanii care pleaca la munca in afara tarii, asa cum sunt Italia, Spania si Germania.


De asemenea, faptul ca Marea Britanie a devenit mai tarziu decat alte state UE o tinta pentru muncitorii romani creste probabilitatea ca acesti sa se reorienteze rapid catre alte state membre in cazul unor restrictii impuse de autoritati sau a unei deteriorari rapide a pietei muncii.


Este insa aproape o certitudine ca migratia de forta de munca din Europa Centrala si de Est catre Marea Britanie, odata ce tara a parasit UE, va deveni mult mai dificila, afirmau analistii grupului austriac Erste intr-un raport din martie.


In plus, volumul remiterilor din Marea Britanie in Romania este relativ scazut. Pe baza unor estimari ale Bancii Mondiale, Romania a primit aproximativ 100 milioane dolari transferuri din Marea Britanie în 2015, doar 3% din totalul intrarilor din remitente ale Romaniei. Conform acestor date, principalele surse de transfer ale Romaniei sunt Italia (29%), Spania (23%) si Germania (13%), noteaza UniCredit.


Foto: Shutterstock

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri