1 / 5

Robert Berza, FashionDays.ro: Temerea este legată de stocurile de toamnă-iarnă

Robert Berza, CEO al FashionDays.ro, cel mai mare business online de îmbrăcăminte, spune că am putea asista la probleme începând cu toamna-iarna acestui an.

”Până
în acest moment însă, nu, nicio problema. Ne așteptăm apară probleme în următoarele săptămâni apropos de noile reglementări din Italia, dar încă nu e motiv de panică. Deși majoritatea brandurilor au birourile de vânzări și showroom-urilor în nord, o mare parte din depozite nu sunt în această regiune din motive de costuri salariale. În mix-ul de branduri listate pe Fashion Days avem multă marfă care sosește din UK, Scandinavia, Germania, Polonia, Spania, Franța plus branduri cu depozite locale, în România. Dependența de Italia nu e de o asemenea anvergură încât avem probleme semnificative de gamă în această primăvară-vara.

Temerea este mai degrabă apropos de stoc-urile de toamnă-iarnă pentru ele ar trebui produse (pentru industria de fashion) în această primăvară în China și Europa. Dacă fabricile nu vor lucra într-un ritm normal vreme de 2-3 luni, atunci e foarte posibil primim de la partenerii noștri semn nu își pot onora totalmente comenzile deja plasate pentru toamnă. Nici aici nu avem astăzi semne concrete, dar personal aștept apară în următoarele săptămâni. Încercăm găsim soluții alternative (producători care au fabrici în afara Chinei sau Italiei), mai ales e posibil apară limitări ale retailului offline, de genul ore de lucru mai scurte, și clienții oricum prefere ocolească zonele aglomerate, iar rezultatul fie o creștere semnificativă a comerțului online. Azi, Fashion Days are valori ridicate de stoc și ne propunem rămânem la acest nivel și în următoarele 2 luni, martie-aprilie și mai fiind vârful de sezon pentru primăvară-vara 2020”.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri