3 / 14

Cosmin Ulmean, Takko Fashion: "Sper să nu fie o petardă fumigenă aruncată în media"

Printre măsurile Planului Național de Investiții și Relansare Economică, lansat astăzi de Guvern, se numără și finanțarea chiriilor din mall-uri pentru retailerii care au fost afectați în perioada stării de urgentă sau de alertă.


"Este salutară intervenția Guvernului chiar și în ceasul al treisprezecelea, însă sper să nu fie din nou o petardă fumigenă aruncată în media și apoi când se publică normele de aplicare, acestea să aducă modificări sau prevederi noi, la fel ca în cazul Codului Fiscal, încât să fie greu de accesat", consideră Cosmin Ulmean, director Takko România, Serbia, Croația și Slovenia.


Guvernul României are în plan, ca parte a unei scheme de ajutor pentru activități de comerț și servicii afectate de Covid-19, "finanțarea chiriilor pentru perioada în care desfășuararea activității comerciale sau a serviciilor prestate a fost afectată pe perioada stării de urgentă sau de alertă: valoarea chiriei/ beneficiar/ lună, pentru o perioadă de 3 luni". Bugetul alocat acestui stimulent este de 160 milioane de lei.


Directorul retailerului Takko, ce deține aproximativ 70 de magazine pe plan local, mai spune că, dacă măsura vizează doar sprijinul retailerilor, nu și al proprietarilor, se va crea un nou conflict.


CItește și: Guvernul promite finanțarea chiriilor pentru retailerii din mall-uri


Retailerii, în mod special cei non-alimentari, și proprietarii de centre comerciale au fost "la cuțite" încă de la debutul pandemiei, când aceștia din urmă au continuat să emită facturi pentru plata chiriilor și a utilităților, deși centrele comerciale au fost închise încă din martie, iar activitatea retailerilor - complet blocată.


AICI o dezbatere între cele retaileri, proprietarii de centre comerciale și autorități privind măsurile necesare pentru redresarea industriei de retail, ce a avut loc la începutul lunii mai.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri