16 / 17

Roxana Dumitru, Leo Burnett, o indragea pe Heidi, fetita muntilor

Roxana Dumitru, managing director Leo Burnett, isi dorea o meserie frumoasa (alta decat cea de stewardesa) care sa o ajute sa viziteze lumea. “Eram fascinata si avida de cunoastere si fiecare carte citita ma transpunea automat in universul locului respectiv”, spune ea.

In functie de perioada de copilarie in care se afla, au fost mai multe persoane care si-au pus amprenta asupra personalitatii Roxanei: la inceput parinitii, bunicii si apoi verisorii cu care a copilarit. Insa cel mai mult a fost influentata de verisorul ei, care a fost “role-modelul” sau in viata, un om care a reusit prin forte proprii sa aiba niste realizari profesionale extraordinare.

Roxana Dumitru isi aminteste ca 1 iunie nu era prilej de bucurie pentru ea, in copilarie. “Ne chinuiau la scoala cu tot felul de manifestari si serbari care, pe noi copiii, ne plictiseau ingrozitor, dar profesorii trebuiau sa bifeze la Inspectorat ca au facut actiunea”. Tot din cauza comunismului, nu a avut parte de prea multe desene animate. Dar preferata ei a fost Heidi, fetita muntilor.

Cel mai frumos si mai dorit cadou al copilariei a fost un catel pe care l-a indragit din prima secunda si care a ramas alaturi de Roxana 16 ani. “Era prietenul meu, ma urma peste tot, era extrem de iubitor si ma intelegea din priviri: cand eram trista, venea si isi punea boticul umed pe mana mea si reusea aproape intotdeauna sa ma insenineze”.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri