3 / 17

Silviu Enache - Copilul visator si sensibil

Cu o experienta de peste 11 ani in domeniul pietelor de capital, Silviu Enache este presedinte - director general al KD Capital Management din octombrie 2005, odata cu infiintarea firmei.

Dupa absolvirea Facultatii de Fizica de la Universitatea din Bucuresti, Silviu Enache a incepout o serie de cursuri de specializare in paralele cu jobul de broker, lucrand, pe rand, la Active Management International.(unde a inceput ca broker, si a continuat ca director operatiuni, director general si presedinte) si la firma de consultanta financiara VMB Partners, ca director executiv.

Silviu Enache isi asociaza copilaria cu secvente din “Amintiri din copilarie” sau din “Tom Sawyer”, fiind un copil care iubea animalele, natura, sportul, sarbatorile populare si pescuitul.” In Alamor, judetul Sibiu - satul bunicilor din partea mamei - imi petreceam marea parte a vacantelor. Aici mergeam cu prietenii la pescuit, haladuiam prin paduri, mergeam prin gradini la furat fructe. Dar totodata acolo am invatat ce inseamna munca. Bunicii mei m-au pus la treaba de mic, participam la lucrarile campului: mergeam la sapatul viei si al porumbului, la intorsul si stransul fanului. Cel mai placut era desigur la culesul viei si al fructelor sau cand il ajutam pe bunicul la scos mierea”, ne-a explicat acesta.

Enache povesteste ca a fost obisnuit ca munca grea si cu responsabilitatile, avand grija de animalele din gospodarie dar si ca a ramas celebru in familie cu perlele de la gradinita : “azi a luat foc primul aragaz din lume” si propozitiile compuse la scoala: “Puiul isi face vant.”; “Invatatoarea a intrat nesimtita in clasa”.

“La scoala eram un elev serios desi, dupa spusele alor mei, eram cam visator si sensibil. Prin clasa a 4-a am scris si prima poezie. Am reusit totusi sa scap de excesul de timiditate practicand sport de performanta: inotul si mai tarziu judo-ul. Aceste sporturi m-au ajutat de asemenea sa ma calesc si sa imi cultiv vointa si, totodata, am invatat sa inteleg ce inseamna spiritul de fair-play si onestitatea”, ne-a mai spus presedintele KD.

In copilaria sa din anii ’70-’80 nu a participat la evenimente deosebite de 1Iunie.”Cred ca primeam cateva cadouri de la parinti cuocazia acestei sarbatori”. In schimb, cele mai frumoase amintiri se leaga de sarbatorile de Craciun petrecute la tara, “cu toate bucuriile specifice: impodobitul pomului, mersul la colindat prin nameti, venirea Mosului si desfacerea darurilor”, ne-a mai spus Enache. Cea mai neplacuta intamplare a fost decesul bunicului sau, omul despre care spune ca i-a influentat cel mai mult copilarie.

Materiile preferate in scoala se reflecta putin in activitatea sa din domeniul pietelor de capital.” Imi placea mult literatura dar eram bun si la matematica si la biologie. La literatura ma pasiona poezia dar imi placeau si procesele literare, dezbateri in cadrul carora incercam sa aparam anumite personaje din operele literare studiate la scoala”, a spus Silviu Enache, care isi aminteste ca la un moment dat isi doarea sa devina padurar.

Influente in timpul copilariei au fost exercitate de parinti, bunici, dar si de diriginta din gimnaziu.” Acestia sunt doar o parte dintre cei carora le multumesc pentru ca au contribuit la evolutia mea, ajutandu-ma sa imi cladesc personalitatea”, a incheiat managerul KD Capital Management.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri