4 / 5

Care vor fi principalele efecte ale crizei?

„Anul acesta, balanta se va inclina de partea angajatorilor pe piata muncii, spre deosebire de anii trecuti. In perioade de instabilitate, companiile vor incerca sa-si restructureze forta de munca astfel incat sa retina numai angajatii care performeaza. Numarul candidatilor va creste considerabil, dar angajatorii isi vor gasi mai greu persoanele potrivite si competente in multimea de aplicanti.”, este de parere Yannis Lagos, Managing Partner al People First, companie de recrutare si consultanta in resurse umane.

Consumatorii din mediul urban resimt deja efectele crizei economice si isi modifica optiunile pentru a limita impactul crizei economice asupra bugetului personal.

„Cu acest studiu ne-am propus sa monitorizam atitudinea romanilor vizavi de criza din Romania, pentru a construi un instrument de inovare si adaptare la situatia actuala. Credem ca in momentul in care afli ce gandesc consumatorii, poti sa iti construiesti mai usor strategii de abordare. De asemenea, credem cu tarie ca 2009 este un an in care orice companie ar trebui sa se pozitioneze fata de criza intr-o maniera care sa contribuie eficient la deblocarea pietei”, mai spune Adina Vlad, Managing Partner Unlock.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri