3 / 11

Acordul cu FMI, in line dreapta

Acordul de imprumut al Romaniei cu Fondul Monetar International se apropie de concretizare. Joi, dupa sedinta extraordinara a guvernului, premierul Emil Boc a anuntat ca semnarea intelegerii a intrat in linie dreapta.

Scrisoare primita de autoritatile romane de la FMI nu contine schimbari de politici fata de acordul deja semnat, tinta de deficit bugetar pentru T2 fiind stabilita la aproximativ 15 miliarde de lei.

FMI mentioneaza ca, inainte de discutia documentelor de catre boardul institutiei, trebuie ca tara care primeste sustinerea financiara sa implementeze unele masuri preliminare, care sa arate "angajamentul statului pentru programul economic descris in scrisoarea de intentie".

Autoritatile romane sustin ca acordul are patru conditii majore, prima constand in rectificarea bugetara deja aprobata prin Ordonanta de Urgenta si care a ajustat bugetul cu 1,1% din produsul intern brut (PIB). De asemenea, in cursul acestui an trebuie adoptate trei legi: Legea salarizarii unice in sistemul bugetar, Legea responsabilitatii fiscale si cea legata de reforma sistemului de pensii.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri