3 / 5

Aproape de a nu plati salariile si pensiile

Premierul Emil Boc a mai declarat ca Guvernul a trecut printr-un moment dificil, la sfarsitul lunii aprilie, in care "n-a fost departe" de a nu putea plati salariile si pensiile, dar sustine ca "varful acela" a fost depasit si spera sa nu mai apara altul.

"N-am fost departe, la sfarsitul lunii aprilie. Am depasit momentul, varful acela, sper sa nu mai apara altul ", a raspuns premierul Emil Boc, la Realitatea Tv, la intrebarea daca a existat pentru Guvern un pericol real de a nu putea plati salariile si pensiile.

Emil Boc a precizat ca plata salariilor si pensiilor s-a facut din banii de la buget, fara ca Guvernul sa iasa din deficitul bugetar prevazut. Premierul a spus ca Guvernul ar putea accepta cresteri ale salariilor si pensiilor mici, in a doua parte a anului, daca vor aparea "consecinte in plan material la buget" a masurilor luate de Guvern.

Emil Boc a spus ca ar fi putut trece in acordul cu FMI, la negocieri, o serie de concedieri, dar ca Guvernul nu doreste acest lucru, ci pastrarea locurilor de munca. "N-am ales in solutia cu FMI concedierea. Puteam sa punem 100.000 de oameni in strada prin negocierile cu FMI", a spus Boc.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri