3 / 4

Ce minister are parte de cea mai mare suma alocata in plus

Cea mai mare suma alocata in plus de la bugetul de stat va fi transferata Ministerului Muncii, de 5,362 miliarde lei, bani alocati in principal pentru acoperirea deficitului bugetului de pensii, care a depasit la jumatatea anului nivelul prevazut la prima rectificare pentru tot anul 2009.

Ministerul Transporturilor va primi sustinerea transportului feroviar public de calatori si pentru investitii in infrastructura de transport 756,5 milioane lei.

Cheltuielile cu personalul s-ar putea reduce cu 3.248.000 lei, iar bugetul pentru "Programe cu finantare din fonduri externe nerambursabile postaderare" cu 100.111.000 lei. Alte 5.000.000 lei vor fi scoase din bugetul pentru "Transferuri intre unitati ale administratiei publice".

De asemenea, in textul proiectului de act normativ se mai precizeza ca MTI este autorizat sa suplimenteze veniturile proprii ale Clubului Sportiv "Rapid" cu suma de 2.041.000 lei.

"Din bugetul Ministerului Transporturilor si Infrastructurii, de la cap.68.01 "Asigurari si asistenta sociala", se va achita si contravaloarea biletelor de calatorie emise in baza Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.183/2008 pentru calatoria la domiciliu in vederea exercitarii dreptului la vot a tinerilor in varsta de pana la 25 ani, in suma de 1.506 mii lei", se mai arata in textul proiectului.

Ministerul Economiei va primi 169,876 milioane lei. Banii vor fi folositi mai ales pentru asigurarea productiei de apa grea, pentru programul de conservare si inchidere a minelor. De asemenea, potrivit proiectului, Regia Autonoma pentru Activitati Nucleare (RAAN) urmeaza sa-si plateasca datoriile catre bugetul de stat si bugetul asigurarilor sociale de stat si, respectiv, pentru plata datoriilor catre Societatea Nationala a Lignitului Oltenia (SNLO) Targu Jiu.

Proiectul prevede reducerea in cadrul ME a cheltuielilor de personal cu 3,691 milioane lei si a celor cu bunuri si servicii cu alte 3,24 milioane lei. De asemenea, subventiile vor creste cu 55 milioane lei, iar fondurile pentru programele cu finantare din fonduri externe nerambursabile postaderare vor scadea cu 167,62 milioane lei.

"Din cauza mediului extern nefavorabil, Romania se confrunta cu o recesiune economica mai severa decat s-a anticipat initial. Desi implementarea programului anti-criza a reusit sa duca la normalizarea conditiilor financiare, contractia activitatii economice se anticipeaza a fi mai mare fata de proiectiile initiale", se arata in Nota de Fundamentare a proiectului de act normativ.

Totodata, Ministerul Administratiei si Internelor va fi suplimentat cu 66,15 milioane lei, in timp ce Ministerul Justitiei va primi 61,265 milioane lei, in special pentru plata cheltuielilor salariale.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri