3 / 4

Pogonaru, AOAR: Majorarea TVA nu va genera efectele la care spera Guvernul

Si oamenii de afaceri din Romania se asteapta la o majorare a cotei TVA, desi acest lucru le va afecta vanzarile deoarece va conduce la o diminuare a consumului, in conditiile in care Taxa pe Valoarea Adaugata este suportata de consumatorul final.

“Guvernul va adopta o majorare a cotei TVA intrucat stie ca o crestere a cotei de impzit pe profit este inutila in moment in care companiile nu mai au profituri, iar veniturile lor sunt in scadere”, a declarat, pentru Wall-Street, Florin Pogonaru, presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR), adaugand ca si reprezentantii Fondului Monetar International sustin tot o majorare a cotei TVA.

Astfel, seful AOAR sustine ca, in cazul in care guvernul nu reduce cheltuielile, atunci este obligat sa creasca veniturile, iar in acest context ar putea majora cota TVA cu aproximativ 3 puncte procentuale.

“Bineinteles ca efectele acestei majorari nu o sa fie cele la care guvernul spera, deoarece suntem intr-un moment in care consumul s-a restrans si, chiar teoria economica spune ca atunci cand cota de impozitare depaseste un anumit nivel incasarile incep sa scada”, a concluzionat Florin Pogonaru.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri