3 / 7

Romania are nevoie de un premier care sa fie economist

Laurian Lungu (foto), managing partner in cadrul Macroanalitica, il caracterizeaza pe Lucian Croitoru ca fiind un foarte bun profesionist, o persoana credibila in fata institutiilor internationale si cu o ampla experienta la Fondul Monetar International.

“Lucian Croitoru are o viziune economica foarte buna, o viziune de care economia Romaniei are mare nevoie in acest moment si e posibil ca Parlamentul sa il voteze. Desi acum sansele ca el sa fie votat de Parlament sunt mici, in urmatoarele zece zile se pot schimba multe lucruri. La noi se fac aliante politice peste noapte, deci se poate schimba orice”, a explicat Lungu.

In ceea ce priveste componenta guvernului ce trebuie format, Laurian Lungu sustine ca Lucian Croitoru, fiind un profesionist, ar trebui sa se inconjoare de profesionisti, fie ca ei sunt independenti sau afiliati politic.

Nicoale Alexandru Chidesciuc, senior economist in cadrul ING Bank Romania, il vede pe Lucian Croitoru ca pe un foarte bun specialist si considera ca “in acest moment Romania are nevoie de un premier care sa fie si un foarte bun economist”.

Totusi, economistul din cadrul ING Bank Romania subliniaza ca, la cum se prezinta lucrurile, tensiunile politice vor continua, exercitand o presiune si mai mare asupra economiei.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri