1 / 4

Basescu isi asuma dreapta politica

Cea mai mica diferenta intre cei doi candidati este data de sondajul Insomar, de 1,1%, iar cea mai mare diferenta apare in exit poll-ul CCSB, de 3,2%. Sondajul CURS indica o diferenta de 2,3%, iar cel al CSOP-IRES de 2,9%. In toate sondajele, al treilea clasat, Crin Antonescu, este cotat la o distanta semnificativa in urma primilor doi, obtinand in jur de 22% din optiunile de vot, scrie NewsIn.

Astfel, in exit poll-ul Insomar, comandat de Realitatea TV, cu rezultate pana la ora 19, Traian Basescu a obtinut cele mai multe voturi in primul tur al alegerilor prezidentiale, cu 32,8% din optiunile exprimate, pe locul al doilea se situeaza Mircea Geoana, cu 31,7%, iar candidatul liberal Crin Antonescu a obtinut 21,8% din voturi.

Traian Basescu a declarat, ieri seara, ca alegatorii au acordat un vot "profund" de dreapta. El a afirmat ca impreuna cu candidatul PNL a strans peste 50%, si a cerut, legat de referendum, convocarea de urgenta a Comisiei parlamentare pentru revizuirea Constitutiei.

"Daca privim cu atentie, constatam ca votul electoratului romanesc a fost unul profund de dreapta. Candidatul sustinut de PDL, PNTCD si alte formatiuni a obtinut impreuna cu candidatul PNL peste 50%, fata de aproape 34% cat am obtinut impreuna in 2004. In opinia mea, este un motiv extrem de serios ca oamenii politici sa tina cont in alcatuirea viitorului Guvern de optiunea electoratului romanesc", a afirmat Basescu.

El a mai spus ca "este cert" ca inregistreaza in primul tur un scor foarte apropiat cu acela pe care l-a obtinut in 2004 intr-o alianta cu PNL.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri