2 / 4

PSD va contesta alegerile

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni ca social-democratii vor contesta rezultatul alegerilor prezidentiale pentru ca acestea ar fi fost fraudate, invocand neconcordante in procesele verbale, voturi nule si turismul electoral.

Decizia anuntata de Dragnea a fost luata in BPN al PSD si va fi validata dupa-amiaza in Comitetul Executiv, compus din liderii judeteni ai partidului.

"In cursul zilei de astazi si de maine vom finaliza procedurile efective de contestare a alegerilor. Vom finaliza contabilizarea tuturor neregulilor constatate si a fraudelor sesizate de colegii nostri", a declarat Dragnea, potrivit NewsIn.

"Este o obligatie democratica, dar si o obligatie in fata celor peste 5 milioane romani care l-au votat pe Mircea Geoana, dar si impotriva lui Traian Basescu, si al caror vot e pe cale sa fie fraudat si invalidat printr-o actiune masiva de fraudare a acestor alegeri. Convingerea noastra este ca romanii l-au ales pe Mircea Geoana presedintele Romaniei, dar aparatul de stat al lui Traian Basescu incearca sa-l scoata pe acesta in mod fraudulos pentru al doilea mandat presedinte al Romaniei", a mai afirmat secretarul general al PSD.

Dragnea a precizat ca in urma contestarilor facute duminica si a discutiilor cu colegii din judete social-democartilor li se confirma "frauda in cazul alegerilor" pentru functia de sef al statului in turul al doilea.

"Pornind de la rezultatele exit-pollului - frauda nu poate fi evaluata in exit-poll - pornind de la numarul de voturi nule mare fata de diferenta dintre cei doi candidati prezentata de BEC, de la procesele verbale modificate in birourile electorale judetene fara verificarea voturilor valabil exprimate, de la turismul electoral masiv fara posibilitatea de a compara in timp real daca pesoanele care au votat in sectiile speciale au votat si pe listele electorale permanente, precum si alte lucruri constatate -aceste fapte ne obliga la contestarea acestor alegeri", a sustinut Dragnea.

Antonescu exclude o alianta cu PDL

Liderul PNL, Crin Antonescu, si prim-vicepresedintele Ludovic Orban au declarat luni, inaintea sedintei Biroului Politic Central, ca exclud o colaborare cu PDL si cu Traian Basescu, Orban sustinand si ca majoritatea parlamentara stabilita inainte de alegeri ar trebui sa functioneze in continuare.

Intrebat daca exclude o colaborare cu PDL, presedintele PNL a raspuns: "Da, eu da!".



Inapoi la articol

Setari Cookie-uri