3 / 4

Taxa pe Valoarea Adaugata

Potrivit noilor norme de aplicare a Codului Fiscal, modul de calcul al echivalentului in lei al plafonului pentru achizitii intracomunitare de 10.000 de euro a fost stabilit. Astfel, s-a stabilit echivalentului in lei a plafonului pentru achizitiile intracomunitare la 34.000 lei si a plafonului pentru vanzarile la distanta la 118.000 lei.

De asemenea, potrivit Mazars, in noile norme au fost aduse lamuriri si precizari cu referire la locul livrarii de bunuri si locul achizitiei intracomunitare de bunuri si sunt modificate regulile referitoare la stabilirea locului livrarii in cazul prestarii de servicii.

In noile norme, "se prezinta procedura de rambursare a taxei catre persoane impozabile neinregistrate in scopuri de TVA in Romania si rambursarea TVA de catre alte state membre catre persoane impozabile stabilite in Romania", explica Mazars Romania in cadrul unui raport.

KPMG precizeaza ca potrivit noilor norme baza de impozitare in cazul TVA pentru bunuri cuprinde si ecotaxa (datorata conform Ordonantei de Urgenta nr. 196/2005 privind Fondul de Mediu), indiferent daca este facturata separat sau inclusa pe factura de livrare a bunurilor.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri