3 / 4

Cum se vede Observatorul in piata?

“Am vazut ce s-a zis la televizor. Unii spun ca Observatorul preturilor ar fi ca mercurialul de pe vremea lui Ceausescu, cand preturile maxime pentru produse erau afisate pe tabele in piete, altii – ca este o piata libera. Parerea mea este ca daca stai in Dorobanti nu te duci in Piata Rahova ca sa iei prune mai ieftine, pentru ca te costa si transportul”, ne-a spus o cumparatoare la iesirea dintr-un hipermarket din Capitala.

"Este bine ca o sa publice preturile pe Internet, asa o sa stiu exact cat ma costa cumparaturile. Pe de alta parte, cei din mediul rural sau pensionarii nu au acces la Internet, deci nu stiu cat de mult va prinde", este de parere Andreea, 22 de ani.

O vanzatoare de fructe din Piata Dorobanti s-a aratat neincrezatoare in proiectul anuntat de ministrul Videanu.

“Asta e praf in ochi, sa ne mai ia gandul de la problemele reale. Asta nu este masura anticriza. Eu vand marfa de calitatea intai si am clienti care vor ca fructele sa fie fara niciun cusur, dar cand aveam o taraba in Vitan, trebuia sa aduc fructe de calitatea a doua, altfel nu faceam vanzare. Nu ne afecteaza cu nimic Observatorul”, crede comercianta.

Contactati de Wall-Street, oficialii AMRCR (Asociatia Marilor Retele Comerciale din Romania) nu au comentat initiativa Observatorului preturilor pana la inchiderea editiei.

[Update: citeste aici nota de atitudine a marilor retaileri privind initiativa ministrului Videanu emisa ulterior publicarii acestui articol]

Fii la curent cu toate stirile de Ultima Ora aici.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri