3 / 7

Marius Ghenea, Fit Distribution: Schimbam din mers planul de afaceri

Potrivit omului de afaceri Marius Ghenea, in ultimii doi ani codul fiscal din Romania a devenit din ce in ce mai complicat. “Este de domeniul evidentei ca mediul de afaceri nu se poate baza pe sistemul fiscal avand in vedere ca totul se schimba de pe-o zi pe alta”, a declarat Marius Ghenea (foto).

Acesta a mai spus ca cel mai elocvent exemplu de imprevizibilitate fiscala este modificarea TVA. “Aceasta decizie a pus agentii economici intr-o situatie dificila, fiind implementata intr-un timp foarte scurt. Este clar pentru oricine ca unul dintre cei mai mari factori de risc pentru mediul de afaceri este sistemul fiscal”, a explicat presedintele Fit Distribution, al doilea jucator in domeniu, care detine PCfun si ElectroFun.

Ghenea sustine ca, in conditiile existente, este dificil, daca nu imposibil, de respectat planul de afaceri conceput intr-un anumit moment. “In cadrul companiilor pe care le detin, concepem un plan de afaceri cu datele pe care le avem la momentul respectiv, si apoi il corectam din mers. Uneori, pe fondul schimbarii fiscalitatii, planul de afaceri este in totala discordanta cu realitatea”, a mai afirmat Ghenea, care a adaugat ca pe fondul dificultatilor cu care se va confrunta economia locala in cea de-a doua parte a lui 2010 si tot anul 2011, vom mai asista la modificari ale codului fiscal.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri