6 / 7

Cristian Ionescu, Coface: Indicat este ca firmele sa-si faca mai multe scenarii

Pe viitor vom asista la noi modificari de taxe si impozite, crede Cristian Ionescu (foto), directorul Coface Romania, iar in conditiile in care situatia deficitului bugetar nu este tocmai buna este posibil ca viitoarele modificari sa fie facute tot peste noapte.

“Timpuri disperate cer masuri disperate si atata timp cat veniturile de la buget scad, iar situatia deficitului bugetar este tot mai tensionata cred ca vor mai putea aparea modificari de taxe sau impozite”, afirma Cristian Ionescu. El sustine ca are incredere in sistemul fiscal, desi nu este intotdeauna de acord cu ceea ce se intampla la nivelul codului fiscal.

Seful Coface Romania sfatuieste companiile sa nu isi faca doar un singur buget de venituri si cheltuieli, ci sa realizeze mai multe scenarii astfel incat sa se asigure ca business-ul lor nu va fi afectat de eventuale modificari de natura fiscala.

“Este foarte greu sa faci o planificare a veniturilor si cheltuielilor in acest moment, dar indicat este ca firmele sa isi faca mai multe scenarii astfel incat sa isi asigure continuitatea business-ului si sa obtina o rata de profitabilitate chiar daca mai intervin modificari fiscale”, explica Cristian Ionescu.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri