2 / 4

OUG 50, marul discordiei intre FMI si autoritatile romane

Seful delegatiei FMI in Romania, Jeffrey Franks, nu a dorit clar sa mentioneze daca modificarea Ordonantei de Urgenta 50/2010 privind creditele este o conditie pentru acordarea urmatoarei transe de bani din imprumutul cu Romania. Totusi, Franks a precizat ca trebuie sa se asigure un echilibru intre protejarea consumatorilor si pastrarea stabilitatii sistemului bancar.

"Autoritatile au convenit sa lucreze impreuna cu Parlamentul pentru a garanta ca Ordonanta de Urgenta 50/2010 amelioreaza transparenta si protejeaza drepturile consumatorilor, dar in acelasi timp protejeaza stabilitatea sistemului financiar, si este in deplina concordanta cu Directia UE 2008/48/EC", sustine echipa Comisiei Europene reprezentata de catre Istvan Szekely.

Jeffrey Franks a mai subliniat ca trebuie sa se asigure faptul ca Banca Nationala a Romaniei ramane singura agentie autorizata sa reglementeze activitatea de creditare a bancilor.

Intre timp, clientii nemultumiti ai bancilor au realizat o scrisoare pentru seful misiunii FMI in Romania in care ii solicita acestuia sa fie echidistant in problema OUG 50/2010.

"In spiritul bunei credinte de care suntem convinsi ca dati dovada, va rugam insistent sa manifestati echidistanta in problematica OUG 50/2010 si sa sustineti interesul clientilor bancilor, cu aceeasi promptitudine cu care v-ati situat de partea institutiilor financiar-bancare. In acest sens, va solicitam respectuos o intalnire de lucru cu reprezentantii clientilor bancilor din Romania, pentru a cunoaste realitatea relatiei banca-client", se arata in scrisoarea clientilor nemultumiti de practicile bancilor de pe piata locala.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri