2 / 5

Mesaj pentru bancheri: Va veti lua banii de la IMM-uri, nu de la cei care au luat credit cu buletinul

Traian Basescu a avertizat din nou bancile asupra faptului ca au o responsabilitate, in conditiile in care au fost avertizate in repetate randuri de guvernatorul BNR sa nu ofere atat de usor credite cu buletinul.

“Acum ati devenit prea restrictivi, mai ales cu IMM-urile. Macar pentru aceste companii deschideti punga finantarii, ca de la ele va veti recupera banii, nu stiu daca se va intampla acelasi lucru in cazul celor care au luat bani cu buletinul”, a afirmat Basescu.

Pe de alta parte, seful statului a declarat ca au existat probleme serioase in discutiile cu Fondul Monetar International, Comisia Europeana si Banca Mondiala cu privire la “credibilitatea si predictibilitatea” deciziilor institutiilor juridice ale Romaniei, care au interferat “masiv” politica economica a Guvernului.

Romania a fost pusa intr-o situatie extrem de dificila pentru faptul ca s-au luat decizii extrem de importante nu pe criterii constitutionale, ci pe criterii de oportunitate. “Aici cred ca este evident pentru oricine cat de penibila poate fi o institutie a statului roman care spune, da, facem pensiile dupa contributie, dar la o sigura categorie nu, cea in care sunt si eu. Sau, da, ar fi buna Legea educatiei, dar sa afectezi profesorii... pai si noi cativa suntem profesor. A fost un lucru exprimat si la nivel politic si la nivelul expertilor care numai ce au parasit Romania: Cu cine stabilim politicile economice?! Le stabilim cu Guvernul sau mergem sa negociem cu Curtea Constitutionala?!", a declarat Basescu.

Potrivit acestuia, singurele institutii abilitate sa ia masuri pe timp de criza sunt Guvernul si Parlamentul. “Sper ca anul 2011 sa fie un an in care cei care au responsabilitate pentru politica economica a tarii sa fie si cei care sa poata lua decizile - Guvern si Parlament", a adaugat Traian Basescu.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri