4 / 6

Aur, argint, petrol

"Bancile Centrale au un istoric teribil cand vine vorba de cumparat si vandut Aur. Mereu vand la minime si cumpara la maxime. Daca e sa ne bazam pe acest istoric dovedit, faptul ca unele (nu toate) din Bancile Centrale cumpara in prezent Aur, reprezinta un indicator contrarian foarte puternic; un indicator in plus ca pretul Aurului nu a realizat inca un “breakout” ci ca, dimpotriva, ramane vulnerabil la o corectie".

"Rally-ul recent in pretul argintului nu este “The Real Thing”. Argintul a depasit intr-adevar cateva niveluri importante de rezistenta, dar pretul sau este inca sub maximele din Martie 2012 si August 2011. Avand in vedere tiparirea nelimitata de bani de catre FED si BCE, de data aceasta - oficializata, faptul ca Argintul nu a reusit sa depaseasca acele maxime, ne spune tot ceea ce avem nevoie sa stim. Mai precis, ne spune ca tiparirea de bani nu functioneaza in prezent, nereusind sa "umfle" pretul asset-urilor si sa determine economiile sa "functioneze". Si aceasta, datorita faptului evident, ca procesul de “deleveraging” are inca cel mai greu cuvant de spus. In plus, lipsa cresterii economice, slabeste cererea pentru Argint."

"Petrolul de tip “Brent” (LCO) provine din Marea Nordului si reprezinta un benchmark de pret pentru doua treimi din petrolul tranzactionat la nivel mondial (inclusiv pentru Europa). Este un petrol cu densitate scazuta si continut scazut de sulf. Este deasemenea cunoscut drept “Light” si “Sweet” in industria petroliera, de unde si prescurtarea sa, “LCO” (Light Crude Oil). Produs prin operatiuni de forare si extractie conventionale, petrolul de tip Brent s-a tranzactionat in mod uzual la un discount relativ mic fata de benchmark-ul american - petrolul de tip “WTI” (West Texas Intermediate)".






Inapoi la articol

Setari Cookie-uri