2 / 4

Cum a fost restructurat businessul celor 3 IFN-uri preluate de Garanti

Garanti a decis anul trecut sa isi majoreze detinerea la operatiunile auxiliare din Romania, astfel ca au preluat cele trei IFN-uri (Motoractive, Ralfi IFN si Domenia Credit) care au functionat pana la finele lui 2010 sub brandul GE Money.

GE Capital si-a vandut participatia de 26,7% din joint venture catre Garanti pentru suma de 118 milioane de euro.

Grupul Garanti a realizat un proces de integrare si rebranding pentru toate institutiile din Romania, proces care a cuprins si o parte de optimizare a costurilor.

„A existat un proces de adaptare a noilor institutii din grup la modelul nostru de business. In acelasi timp am realizat si un proces de optimizare a costurilor. Astfel, am transferat 70 de persoane din cadrul celor trei IFN-uri in banca, iar din banca am mutat cateva persoane catre aceste instituti”, a explicat Murat Atay, seful grupului.

Atay nu a mentionat nimic despre disponibilizari, dar a precizat ca la nivelul bancii au fost realizate angajari in 2010.

Grupul Garanti reuneste Garanti Bank, Garanti Leasing, Garanti Credite de Consum si Garanti Credite Ipotecare. Garanti Bank a intrat pe piata din Romania in 1998, initial ca sucursala a grupului bancar din Turcia, iar in 2010 si-a schimbat statutul in subsidiara.

Numarul angajatilor din grupul Garanti este, in prezent, de 1.300, dintre care aproximativ 820 sunt in banca si restul in cele trei IFN-uri.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri