11 / 12

Cand devine profitabil un portofoliu de creante cumparat de la banci

KRUK International, una dintre cele mai mari companii locale de recuperare de creante, a procesat anul trecut peste 560.000 de cazuri, cu o valoare totala de 2 miliarde lei.

Totodata, compania a achizitionat peste 65% din totalul din portofoliul total de creante disponibil pe piata romaneasca.

KRUK a trimis anul trecut catre datornici peste 2 milioane de scrisori si a initiat 1,7 milioane de apeluri telefonice catre debitori.

“Nu este important numarul scrisorilor sau a telefoanelor, noi vrem sa stabilim contactul cu clientul respectiv. Ne bazam activitatea pe colectarea amiabila, pe incheirea de angajamente de plata, ajungem cu dosarele in instanta doar ca o ultima solutie. Sub 10% din cazuri au ajuns in instanta”, a precizat Isabela Iacob (foto).

Conform KRUK, un portofoliu de credite neperformante cumparat de la o banca devina profitabil in momentul in care se obtine dublul pretului platit pentru acesta.

Compania a incheiat anul 2010 cu o cifra de afaceri de 41 milioane de euro, iar profitul s-a ridicat la peste 9 milioane de euro.

KRUK International detinea la finele anului trecut 32% din piata colectarii de creante din Romania.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri