3 / 5

Sebastian Vladescu

Sebastian Vladescu a fost investit in functia de ministru de finante in decembrie 2009, dupa ce mai ocupase aceeasi pozitie in perioada 2005-2007.

La fel ca predecesorul sau, Vladescu a avut de lucrat la bugetul de stat pe anul urmator in primele 30 de zile de mandat si, asemenea lui Pogea, a cazut in aceeasi capcana a revenirii economice.

Fostul ministru de finante si-a fundamentat bugetul pe o cota unica de 16%, TVA de 19%, crestere economica de 1,3% si deficit bugetar de 5,9%. Totodata, Vladescu declara la inceputul mandatului ca salariile si pensiile vor fi inghetate in 2010.

Realitatea s-a dovedit dura pentru Romania, iar guvernul a trebuit sa majoreze taxa pe valoarea adaugata (TVA) la 24%, pentru a nu scadea pensiile cu 15%, iar salariile au fost diminuate cu 25%.

Cresterea economica de 1,3% s-a dovedit de fapt o contractie cu acelasi nivel, in timp ce deficitul bugetar a ajuns la 6,51% din PIB.

Sebastian Vladescu a mai ramas in atentia publica si dupa ce i-a angajat in acea perioada pe omul de televiziune Andrei Gheorghe, ca sef al departamentului de comunicare cu presa, si pe solistul trupei Holograf, Dan Bittman, ca responsabil pe probleme cu populatia.

foto: agerpres

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri