5 / 6

Cristian Balanica, director general, Piraeus Insurance Broker

Punctele forte ale acestui sistem se restrang pe an ce trece. Daca acum cativa ani vorbeam ca piata de asigurari din Romania este atragatoare, cu potential de dezvoltare urias, temerea mea este ca am gresi sa mai afirmam acelasi lucru.

Lipsa de informare (la semnarea contractului) cat si transparenta redusa (la lichidarea daunei) a unor jucatori, in cei aproape 3 ani de criza, au dus la indepartarea fata de consumatorul autohton de asigurari. Pe care acum, ni-l dorim iarasi. Un client nemultumit e foarte greu de recastigat chiar si in vremurile bune, de crestere economica, acum acelasi client va reprezinta o polita in minus.

Ca si amenintari pentru intreg sistemul putem vorbi despre tentativele de frauda ale unor clienti, cu toate ca nu as dori sa generalizam insa, in crestere de la an la an, izvorate poate si din prea putina cunoastere a conditiilor de asigurare. Nu orice polita acopera orice risc. Asistam cu totii in ultima vreme la efortul Institutiei de reglementare a acestei piete de a introduce noi mecanisme si parghii in dorinta de a eficientiza, de a imprima o anumita operativitate in sistemul de asigurari. Salutam demersurile si asteptam rezultatele.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri