2 / 6

Conflicte de Interese frauduloase

In compania X a survenit o schimbare de management iar partenerul care conducea compania - un expat - a fost inlocuit de un roman promovat din interior cu misiunea de a reduce costurile, date fiind conditiile crizei prin care trecea firma. Activitatea a fost redusa strict pe departamentele cu venituri sustenabile si au fost concediati 25 de angajati din totalul de 75.

Angajatii ramasi aveau o stare de spirit negativa, amplificata de faptul ca in firma fusesera angajate si trei rude ale directorului roman, toti trei directori cu salarii foarte mari, dar care nu mai aveau obiectul muncii, cum se spune. Directorul de IT - varul directorului general - era un tip anost care nu facea nimic toata ziua iar dupa ce isi concediase singurul sau subaltern, aducea cate o firma externa sa intervina atunci cand problemele tehnicii de calcul nu mai puteau fi inabusite. Toata ziua o petrecea pe internet, descarcand filme pentru varul sau - directorul general.

Al doilea angajat ruda cu seful era responsabil de PR, cu un salariu si mai mare, expert in taierea frunzei la caini si in povesti de genul "ce mari am fost odata cand eram lideri de piata". Al treilea era o ruda mai indepartata, adusa la HR, cu misiunea de a monitoriza activitatea angajatilor ramasi pentru a identifica pe cei ineficienti. "Rea si data dracului, cum s-ar zice la noi in popor".

Problema era ca cei trei nu contribuiau in nici un fel la rezultatele firmei, reprezentand de fapt un cost nejustificat decat de relatia lor cu directorul general. Criza a izbucnit cand directorul general a restructurat posturile a trei angajati din vanzari, deoarece nu aveau rezultatele asteptate. Acesti angajati au organizat o actiune de sabotare a companiei, sunand la clientii din protofoliu si anuntandu-i ca firma are probleme si ei trebuie sa plece. Vestea a circulat repede iar directorul general a aflat rapid. Cum credeti ca a actionat?

Sursa foto: freedigitalphotos.net

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri