2 / 6

O lume a diferentelor

Exista diferente clare de viziune referitoare la sectorul fuziuni si achizitii intre tari, ilustrand o stare de spirit mixta in cadrul unui climat macroeconomic complex, chiar si in cazul pietelor emergente. De exemplu, in Brazilia, 45% dintre executivi se asteapta sa faca achizitii, in timp ce in Rusia, doar 12% au astfel de asteptari. 27% dintre executivii din Marea Britanie intentioneaza sa achizitioneze active, comparativ cu 29% in SUA.

Interesul de a achizitiona active in pietele emergente continua cu China, care detine prima pozitie in top ca destinatie de investitii. India si Brazilia sunt pe al doilea si respectiv, al treilea loc, in timp ce SUA se mentine in top cinci. Cu toate acestea, in timp ce pietele emergente raman critice pe agenda de crestere, 60% dintre companii spun ca isi reconsidera strategiile de dezvoltare in pietele emergente, unde cresterea a incetinit, iar
deciziile si procesele de investitii vor fi mai riguros analizate.

Sectoarele cele mai atractive pentru achizitii sunt: tehnologie, auto, biotehnologie, produse de larg consum si petrol si gaze. La polul opus, se afla energia si utilitatile, mineritul, serviciile financiare si produsele industriale diversificate. Mentinandu-se la un nivel relativ constant in ultimele sase luni, e foarte probabil ca achizitiile transfrontaliere sa ramana de mici dimensiuni, companiile fiind precaute, in ciuda depozitelor record de numerar disponibile si a imbunatatirii conditiilor de creditare. 88% dintre companiile participante la studiu au declarat ca planifica achizitii sub 500 de milioane de dolari.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri