4 / 14

Aegon a prealuat pensiile si asigurarile de viata de la Eureko

Olandezii de la Aegon au anuntat in luna ianuarie preluarea portofoliului de asigurari de viata si pensii al Eureko Romania, dupa ce au ajuns la un acord cu Achmea, grupul financiar care controleaza asiguratorul roman.

Portofoliile de asigurari de viata si pensii private ale Eureko vor fi integrate in operatiunile grupului Aegon din Romania. Astfel, dupa preluarea operatiunilor Eureko Romania, Aegon va deveni al treilea mare furnizor de pensii din tara, cu aproximativ 650.000 de membri, iar portofoliul de asigurari de viata se va situa in primele zece cele mai mari de pe piata.

Eureko Pensii avea la sfarsitul anului trecut active nete de 539,3 milioane lei si 439.599 de clienti pe segmentul pensiilor private obligatorii (Pilonul II), respectiv active de 3,2 milioane de lei si 3.713 clienti pe cel al pensiilor facultative (Pilonul III). Pe piata pensiilor obligatorii, Eureko se situa pe locul al saptelea din noua companii, iar in domeniul pensiilor facultative pe pozitia a 10-a, din 11 jucatori.

Aegon activeaza in Romania din anul 2007 si are operatiuni si in alte tari din regiune, precum Ungaria, Polonia, Cehia si Slovacia. In plus, Aegon si-a anuntat recent intrarea pe piata din Ucraina, prin achizitia companiei de pe locul cinci din aceasta piata.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri