2 / 8

Aurul: un moment bun de cumparare?

Metalul galben a inregistrat trei ani de scaderi, dupa ce in mijlocul crizei crestea vertiginos si ameninta sa creeze o bula speculativa. Pe final de 2013, aurul a corborat sub 1.200 dolari pe uncie, marcand astfel cel mai redus nivel din ultimii 3 ani, dupa ce Fed a anuntat reducerea programului de achizitii de obligatiuni.


Decizia Rezervei Federale americane (Fed) de a reduce achizitiile lunare de obligatiuni ar putea fi un nou cui in cosciugul aurului, intrucat atenueaza riscurile de accelerare a inflatiei in SUA, situatie in care metalul pretios este mai putin atractiv pentru investitori.


In acelasi timp, desi aurul isi pierde din atractivitate din perspectiva de refugiu impotriva inflatiei, o scadere de trei ani lasa loc unei oportunitati bune de a intra la cumparare.


Totodata, investitorii s-au grabit sa scape de aur in 2013, produsele financiare care au metalul galben ca activ suport inregistrand cel mai ridicat nivel al vanzarilor din ultimii 32 de ani. Cum se intampla de obicei in pietele financiare, momentele de vanzare masiva coincid cu cele mai bune oportunitati de cumparare si avand in vedere ca activul galben a scazut aproape 40% fata de maxime, investitorii au sanse mai mari sa faca o tranzactie de cumparare de succes.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri