1 / 8

Piata apartamentelor: este 2014 momentul oportun sa investesti?

Chiar daca specula din 2007 nu mai este posibila, proprietatile pot fi si in criza investitii interesante, fie ca vorbim de plasamente in proprietati de lux, fie ca vorbim de investitii in apartamente dedicate clasei medii. Bineinteles, atata vreme cat iti calculezi riguros investitia, alegi cu atentie proprietatea, iar pretul platit este unul corect pentru a obtine un randament bun.


Pe un fond de stabilitate, piata apartamentelor noi a avut un an foarte bun, companiile imobiliare importante anuntand vanzari peste nivelul din 2012, pe masura ce proiectele sunt din ce in ce mai adaptate cerintelor actuale.


Pentru 2014 nu se anunta modificari majore de preturi, specialistii estimand aceeasi stabilitate care a marcat piata in 2012 si 2013, cand reducerile sau majorarile lunare au fost de ordinul a cateva procente.


In acelasi timp, dezvoltatorii devin tot mai interesati de constructia de blocuri noi, iar piata ar putea avea chiar o usoara crestere si in 2014, in lipsa unor evenimente majore care sa aiba un impact negativ.


"Nu vorbim de o crestere a preturilor, tendinta este in continuare de scadere insa procentul este mult, mult mai redus decat in perioada 2008-2011. Ar putea sa apara tot mai multe dezvoltari rezidentiale noi, adaptate la criteriile cererii actuale, acestea urmand sa reprezinte o varianta atractiva pentru cumparatorul unei locuinte. 2013 a demonstrat ca daca ai un produs bun, o oferta buna, o strategie de marketing bine pusa la punct si o echipa calificata de vanzari, poti obtine rezultate bune”, a spus Valentin Ilie, CEO al Coldwell Banker, intr-un interviu acordat WALL-STREET.RO.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri