11 / 12

10. Schema de co-asigurare, doar o solutie gandita sa tina in viata PAID

Wall-Street.ro: Schema de co-asigurare nu reprezinta o solutie optima pentru revitalizarea asigurarilor de locuinte, ci este doar un sistem gandit sa tina in viata PAID.

Viorel Vasile, nota 5: "Ceea ce cred ca trebuie punctat aici este rolul foarte important pe care PAID si politele PAD il au in constientizarea populatiei privind rolul unei polite de asigurare. Caci, in fapt, acesta este principalul avantaj al intregului sistem, alaturi de protectia de baza, minimala, pe care o ofera.".

Adrian Marin, nota 8: "Introducerea acestei scheme de co-asigurare a reprezentat un pas inapoi pentru sistemul asigurarilor facultative. Insa, acest lucru nu-i va opri pe asiguratori din procesul de educare a populatiei in privinta intelegerii riscurilor frecvente la care se expun si care nu pot fi acoperite decat printr-o polita facultativa. Sistemul va functiona doar daca se va aplica legea, iar PAID-ul va supravietui daca business-ul va genera si profit.".

Remi Vrignaud, nota 4: "Fata de toate variantele sub care a operat sistemul asigurarilor obligatorii de locuinte, varianta actuala este cea mai buna. Sigur ca pot exista solutii alternative, care insa ar necesita o modificare de fond a ceea ce sta la baza functionarii acoperirilor riscurilor catastrofice pentru persoane fizice.".

Bogdan Andriescu, nota 5: Nu. Si o dovada in acest sens este cresterea rapida a subscrierilor aferente asigurarilor facultative pentru locuinte dupa aparitia legii privind infiintarea PAID. Mai degraba, schema de co-asigurare incearca sa sprijine dezvoltarea segmentului de asigurari facultative, intrucat pentru cele obligatorii exista o lege in vigoare, care trebuie aplicata.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri