6 / 7

Afectarea imaginii Romaniei ca posibila destinatie de afaceri

Astfel de masuri creeaza un mediu de afaceri instabil, in care Romania isi pierde credibilitatea in fata posibililor investitori straini. Masura ar reprezinta falimentarea cu buna stiinta a fondurilor de pensii private si a celor peste sase milioane de participanti, cat si, asa cum am aratat, distrugerea a peste 15 ani de constructie legislativa si institutionala in domeniul pensiilor private.


Pe fondul acestei decizii, o parte dintre administratorii de fonduri de pensii private obligatorii s-ar putea retrage de pe piata daca se va reduce contributia, pentru ca actionarii nu vor sustine o afacere fara certitudinea recuperarii investitiilor intr-un interval de timp rezonabil sau macar predictibil.


ASF monitorizeaza in permanenta modul de investire a activelor fondurilor de pensii private si, precum APAPR, sprijina responsabilizarea populatiei privind planificarea financiara pe termen lung si, in acelasi timp, cresterea gradului de educatie financiara, care a devenit o prioritate in multe state, in urma crizei economice recente.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri