3 / 6

7 milioane de carduri contactless in urmatorii 2-3 ani. Unele banci migreaza cu intreg portofoliul la noua tehnologie

Numarul de carduri contactless din Romania va creste semnificativ in urmatorii ani, totalul acestora fiind asteptat sa depaseasca 7 milioane, estimeaza Cosmin Vladimirescu, general manager pentru Romania al MasterCard.


“Ma astept sa vedem in Romania peste 7 milioane de carduri contactless in urmatorii 2-3 ani. In momentul de fata, 10 banci locale emit si accepta carduri contactless si mai multe institutii de credit au decis migrarea intregului portofoliu catre acest segment. Acceptarea tehnologiei contactless va fi in crestere in anii urmatori. 11 din primii 20 retaileri din Romania, care genereaza peste 30% din volume, au trecut deja la contactless; am reusit sa ii convingem si nu a fost greu”, a declarat Cosmin Vladimirescu.


Numarul de carduri contactless emise in prezent in Romania depaseste cifra de 1 milion. Cosmin Vladimirescu adauga faptul ca pe plan local exista 7.000 de terminale contactless, reprezentand circa 6% din piata.


Cifrele sunt in crestere si la nivelul bancilor. ING, una dintre institutiile de credit care incearca sa migreze portofoliul de carduri spre tehnologia contactless, anticipeaza ca va ajunge la un portofoliu de 860.000 de unitati in primul trimestru al anului viitor.


“Am depasit plafonul de 1 milion de carduri din care 430.000 beneficiaza de tehnologia contactless. Estimez ca cifra de 430.000 se va dubla la finalul T1 2015”, a mentionat Cristian Lia, manager cards administration ING Bank Romania.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri