2 / 11

Allianz a recuperat trei pozitii

In clasamentul realizat dupa prima luna, locul secund a fost ocupat de Allianz Tiriac Fond de Pensii cu 235.136 participanti, cu felie de 20,58% din piata de profil.

Dupa primele doua saptamani, Allianz-Tiriac Pensii Private detinea locul cinci cu 26.948 de clienti,

Allianz-Tiriac Pensii Private Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Administrat Privat si a Fondurilor de Pensii Facultative estimeaza ca pana la sfarsitul lui 2008 va ajunge la peste 70.000 de agenti de marketing, din care 20.000 agenti proprii si 50.000 de brokeri, conform reprezentantilor societatii.

Totodata, compania vrea sa ajunga la o cota de piata de peste 30% pe piata pensiilor private obligatorii (pilonul II), la finalul lui 2008.

Seful Allianz-Tiriac Pensii Private, Crinu Andanut explica cum aproape toate tarile din aceasta regiune au realizat deja reforma pensiilor private, unele chiar cu 10-12 ani in urma, Romania fiind ultima tara care a pus in practica acest lucru Republica Ceha introducea primele pensii private inca din anul 1996 in timp ce in Ungaria reforma a inceput in 1998 prin introducerea atat a pensiilor obligatorii cat si a celor facultative. La finele anului 2006, in Ungaria erau aproximativ 2,6 milioane clienti la fondurile de pensii obligatorii iar volumul activelor administrate ajunsese la aproape 5.5 miliarde euro in timp ce pentru pensiile facultative se inregistrau peste 1,3 milioane clienti iar activele administrate depaseau 2,6 miliarde euro.

Polonia a introdus atat pensiile obligatorii cat si cele facultative inca din 1999 si este unul din cele mai de succes cazur din acest punct de vedere. Anul trecut, activele fondurilor de pensii obligatorii din aceasta tara ajunsesera la aproape 30 miliarde euro, numarul de clienti fiind de 12,3 milioane.

In sfarsit, Slovacia a inceput reforma in acelasi an ca si Polonia, respectiv 1999, in timp ce Bulgaria si Croatia au introdus atat pensiile obligatorii cat si pensiile facultative in 2001 si respectiv 2002.

“Fata de aceste tari, Romania se afla clar cu mult in urma, in timp ce clasa politica nu parea dispusa sa ajunga la un consens privind reforma sistemului de pensii, tergiversand timp de aproape 10 ani reforma. Acest fapt mi-a dat insa sansa de a putea sa beneficiez de experientele celorlalte tari in care Allianz este prezenta, in incercarea de a evita in masura posibilului greselile altora”, declara Andanut.




Inapoi la articol

Setari Cookie-uri