4 / 11

Tuca Zbarcea & Asociatii: Au existat nu mai putin de cinci parti implicate

Nicio tranzactie nu poate fi incheiata fara avocati, iar rolul acestora este decisiv pentru inchiderea unui 'deal'. Cele patru banci, care detin fiecare 25% din Asiban, au fost consiliate in procesul de vanzare de casa de avocatura Tuca Zbarcea & Asociatii, in timp ce consultantii juridici ai Groupama au fost avocatii de la Gide Loyrette Nouel.

Echipa de avocati de la Tuca Zbarcea & Asociatii care a fost implicata in acest proiect a fost formata din 15 avocati, iar in faza finala – un numar de 5 avocati: Florentin Tuca (foto), Sorin Vladescu, Ciprian Dragomir, Cristian Radu si cu Sebastian Radocea, managing associate la Tuca Zbarcea & Asociatii.

“Daca in mod normal ne-am astepta ca o tranzactie sa aiba doua parti – vanzator si comparator, de data aceasta au existat nu mai putin de cinci parti! Dificultatea a constat, in fapt, in gasirea acelor metode prin care interesele - de multe ori in mod obiectiv divergente – ale celor patru vanzatori sa fie armonizate”, a declarat, pentru Wall-Street, Sebastian Radocea, managing associate la Tuca Zbarcea & Asociatii.

Negocierea tranzactiei din partea vanzatorilor s-a concentrat pe anumite puncte cheie, pe care acestia le-au considerat vitale pentru finalizarea cu succes a deal-ului cu ofertantul selectat. Aceste puncte cheie au fost, potrivit lui Radocea, mentinerea raspunderii disjuncte a vanzatorilor in contractul de vanzare a actiunilor, mentinerea altor limitari ale raspunderii vanzatorilor (ca de exemplu, in functie de cuantumul pretentiilor pe care le-ar putea formula cumparatorul in baza contractului de vanzare-cumparare), inexistenta unui mecanism de ajustare a pretului post-closing, inexistenta unor anumite garantii contractuale din partea vanzatorilor.

Biroul din Bucuresti al Tuca Zbarcea & Asociatii a inregistrat in 2007 o cifra de afaceri de 14,1 milioane de euro, din care totalul incasarilor s-a ridicat la 12,1 milioane de euro.

Pentru 2008 casa de avocatura estimeaza o cifra de afaceri de 17 milioane de euro si incasari efective de cel putin 15 milioane de euro.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri