5 / 6

BCR mentine 500 de salariati in plus in acest an

Erste Bank si-a revizuit planurile de restructurare a personalului Bancii Comerciale Romane (BCR), mentinand la finalul acestui an cu 500 de salariati mai multi decat estima initial, deoarece banca nu mai externalizeaza serviciile de transport de numerar, a spus, citat de NewsIn, directorul general Andreas Treichl (foto).

Astfel, personalul BCR va ajunge la sfarsitul anului la 8.700 de angajati, fata de 8.200 cat isi planificase anterior, a precizat seful Erste.

"Am decis sa nu externalizam serviciile de transport de numerar, deoarece oferta pe acest segment in piata romaneasca este slaba", a declarat Treichl.

La jumatatea acestui an, numarul salariatilor BCR era de 9.562. In acelasi timp, personalul intregului grup BCR a scazut cu 3,5% in primul semestru, pana la 11.794 angajati.

Treichl a adaugat ca BCR este in prezent cea mai eficienta banca a grupului Erste, cu un raport intre costuri si venituri de 41,6% dupa primul semestru al acestui an.

Directorul general al Erste Bank se asteapta, insa, la cresterea costurilor cu personalul in cadrul BCR in urmatorii sase ani.

Cheltuielile administrative generale - incluzand cheltuieli cu personalul, alte cheltuieli administrative si deprecierea - au crescut in prima jumatate a acestui an cu 8,9% fata de acelasi interval din 2007, pana la 852,5 milioane lei (231,9 milioane euro).

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri