3 / 7

Scenariul cel mai bun pentru solutionarea crizei

Daca noul guvern se va plia pe nevoile economiei romanesti, Shah Rouf crede ca ceea ce acum este o criza se poate dovedi a fi, la final, o oportunitate. Cu toate acestea, seful Aviva se declara reticent in ceea ce priveste factorul politic, despre care considera ca este greu de emis opinii, fiind foarte imprevizibil.

“Cred ca aceasta criza ar putea corija dezechilibrele economiei, daca se rezolva situatia salariilor, care au crescut prea repede, s-ar putea atrage mai multe ISD-uri, Romania ar ramane in acest mod o tara atractiva pentru companiile care au problema costurilor si a salariilor prea mari pentru angajati”.

Daca avem vointa politica si fondurile pentru infrastructura de la UE, care nu au fost utilizate de Guvern, acei romani care acum lucreaza in Spania, in constructii, ar putea sa-si gaseasca aici un loc, considera Rouf, care a mai adugat: ”Daca ii putem aduce inapoi, atunci vom avea forta de munca, salarii la cote realiste si oamenii care sa lucreze in tot ce tine de infrastructura.

Deci este o mare sansa, dar care depinde mult de vointa politica. Nu sunt lucruri vizionare, nu este nimic complicat, totul poate fi atins prin vointa politica. Revenind la industria noastra si noua ne va merge bine, pentru ca ne vom adresa unor oameni care au nevoie de produsele noastre”.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri